Com es relaciona la llum i la música en la creació d’un espectacle? Una aproximació a l’univers de Figura

Amb Clara Aguilar i Oscila

Figura és una fusió entre l’electrònica i el món orquestral on es combinen sons i melodies en una experiència sonora única. L’estètica operística esdevé el punt de partida per la seva plasmació visual del disc sobre l’escenari. Igual que en el terreny sonor on paisatges orquestrals es barregen amb modulars, la il·luminació busca jugar amb aquesta mateixa dualitat. Una orquestra lumínica dissenyada específicament, acompanya el directe amb elegància i atmosfera.

Clara Aguilar i Oscila ens presentaran una aproximació a l’univers de Figura, el nou directe i àlbum de la productorapresentat dins del Sónar 23 i que es publicarà durant la primavera de 2024 amb el segell Lapsus. 

Clara Aguilar és compositora, productora musical i artista escènica i sonora. Ha treballat amb artistes com Sílvia Delagneau, Carlota Subirós, Alícia Gorina, Marta Pazos, Marc Cartanyà i Ferran Dordal, entre d’altres; en dansa amb Marcos Morau, Ester Guntín i Lisi Estarás; en cinema amb Elena Martín (Creatura), Borja Cobeaga (Su Majestad), Barbara Farré (Selftape) i Mikel Gurrea (Suro) i en el marc musical, amb John Talabot. Amb l’espectacle Pool (No Water) de Mark Ravenhill i dirigit per Col·lectiu VVAA guanya el Premi de la Crítica a millor espai sonor del 2019. Com a CLARAGUILAR, ha actuat a festivals com Mutek, Sónar, Festival Flama de Màlaga, BAM, entre d’altres.

Oscila són Marc Arroyo i Pol Mas de Xaxás, un estudi de disseny audiovisual ubicat a Barcelona. A través de la llum i la imatge construeixen espais escènics per a diversos formats. Han treballat en videoclips per Dua Lipa, Rosalía, Bad Gyal i Nathy Peluso. En l’àmbit del directe han dissenyat la posada en escena de diferents artistes com Samantha Hudson, Mainline Magic Orchestra, Cala Vento, Clara Peya, Tarta Relena o CLARAGUILAR. Per a les arts escèniques firmen els muntatges lumínics de “STELLA” (Teatros del Canal, ELAMOR 2021), Black Sun (Maria Jurado 2022), NAVAJA (LaSADCUM 2023) o la gira drag “Gran Hotel de les Reinas” (Locamente i Atresmedia 2021). En disseny d’espai destaquen l’escenari 360 dissenyat per al festival LOOM i divereses instal·lacions immersives com  “Marges” i “Exos” presentades dins el festival LLUM BCN.

Te puede interesar