20è aniversari Aloud Music: (lo:muêso) + Lisabö + Doblecapa + Nordic Giants + Viva Belgrado

18:30 h Portes

19 h Doblecapa

20 h Nordic Giants

21:30 h (lo:muêso)

23 h Lisabö

00:30 h Viva Belgrado

VIVA BELGRADO

Fa uns anys i gairebé per casualitat, Viva Belgrado van interpretar, de manera increïble, el clàssic Relationship of Command dels texans At The Drive-In. Va ser en el transcurs del Primavera Sound 2019 i els que hi vam estar encara no ho hem oblidat. De nou i potser per darrera vegada, uns Viva Belgrado a punt de treure material nou sota el seu propi segell s’uneixen a la festa per fer-nos ballar i suar al ritme d’una banda que va marcar la nostra vida.

Des del més absolut DIY i fent les coses a la seva manera, Viva Belgrado es van anar llaurant un nom i un lloc a l’escena gràcies als seus directes salvatges ia uns discos on jugaven amb l’oient al seu gust. Bellavista, editat en plena pandèmia (abril 2020), va acabar sent la catapulta definitiva, disc de l’any a Mondosonoro o Rockzone i milers de còpies venudes. Viva Belgrado van ser part d’Aloud Music des del 2015 (abans de publicar Ulisses) fins al 2022 (després d’acabar la gira de Bellavista). I sí, és clar, també els hem demanat si al final de les versions poden caure els clàssics… Segur que sí.

LISABÖ

Ells mai no van ser part d’Aloud perquè sempre van pertànyer a aquesta gran família, segurament emparentada amb nosaltres per algun vincle més enllà de l’emocional, anomenada Bidehuts. Són la banda més important per a qui dirigeix Aloud des de fa molts anys. Ells van estar en el 10è aniversari, aquell que va acabar sent l’AMFest número 1. Quan treuen disc, apareixen per un temps, i després s’amaguen i als que els seguim, ens fa créixer aquesta sensació angoixant que hi hagi l’opció de no veure’ls mai més . No es vénen a tocar res de nou, però sí a recordar perquè durant aquestes darreres dècades, ocupen el podi absolut al cor de molta gent. Eskerrik asko per voler, per l’esforç, per existir.

NORDIC GIANTS

El seu directe sempre va deixar-nos amb la boca oberta. Aquesta combinació d’imatges encertada (petits films gravats exclusivament per al seu directe) i música instrumental va trencar motlles a meitat de la dècada passada, i va convertir Nordic Giants en uns referents absoluts. Moltes bandes els van voler copiar però el llistó estava molt alt. Més de 6 anys després de la darrera visita, els anglesos tornen a Barcelona a celebrar els 20 anys del segell, que va tenir la sort de portar-los de gira un parell de vegades, a més del seu primer concert a l’AMFest 2015. Si no els coneixes , vine preparat per gaudir.

(lo:muêso)

Sempre s’ha dit que la banda que millor ha representat Aloud van ser ells. No només per la passió, per la contundència, pel seu bon fer, pel so… Hi havia alguna cosa més: la seva personalitat. Mai les gires van ser tan divertides, mai tantes rialles, mai tantes bromes que hagin perdurat en el temps. Fa gairebé 8 anys, després d’editar el magnífic “Hoidên Limother Petity Vefuckêr”, (lo:muêso) van dir adéu en un concert que els qui vam ser part recordem amb el cor encongit en un puny. Sempre hem fet broma que la banda mereixia un altre final i l’oportunitat serà a la festa del 20è aniversari. Hi va haver un sol afortunat, només un, que va ser testimoni de l’únic assaig que ha fet la banda en tot aquest temps, el mes de juny passat. Aquest afortunat, que dirigeix aquest segell, encara tremola de l’emoció.

DOBLECAPA

No només Steve Albini n’està enamorat. Aquest duet, a la vora del riu Guatén, barreja amb un estil únic al món el blues, el punk, el rock i sobretot el noise. Sembla difícil que algú pugui tocar a més volum que ells. Les melodies es queden i el bon rotllo a l’escenari transmet allò que els mou: la passió. Arianne (bateria) i Mario (cigarbox) ja preparen les seves noves cançons per a futurs treballs, i mentre faran parada a la Paral.lel 62 per deixar atònit el personal que s’acosti a veure’ls. Un advertiment: tocaran al mig del públic. Com si això fos Washington DC i fóssim el 1985. Ai, que gaudida.

20 ANYS D’ALOUD MUSIC

Resulta curiós que un segell anomenat Aloud Music, que significa “en veu alta” oa tot volum (característica habitual de gairebé tots els concerts de bandes del segell), hagi viscut permanentment allunyat del soroll i les tendències de la indústria musical en els darrers 20 anys. Sense escarafalls ni escàndols i amb un treball de vegades invisible, com a exèrcit de formigues, el segell discogràfic barceloní ha edificat un projecte reivindicable, basat en la qualitat musical, el risc i navegant sempre allunyat de l’onatge del moment.

Creat el 2003 per Sergio Picón, Núria Ferré i els components del grup Bloomington (Jose, Javi i Juantxu), Aloud Music es va convertir ràpidament en un dels segells més estimats del panorama del rock alternatiu nacional. Durant 2 dècades, ha editat projectes musicals que han calat profund al gran públic (els principals serien Toundra, Viva Belgrado i Nothink), referents europeus del rock instrumental (Astralia, Exxasens, Jardín de la Croix), petites joies de l’escena contundent.

Et pot interessar