Barnasants 2024: Luar Na Lubre – XX Encrucillada

El grup per antonomàsia de la música folk gallega, presenta les cançons del seu darrer treball, XX Encrucillada (Warner 2023) recopilatori d’alguns dels temes emblema del seu ampli repertori, amb la participació de diferents veus de la formació.

Luar Na Lubre “llum de lluna en el bosc sagrat dels celtes”, fou fundada a Corunya fa quasi 40 anys, amb la vocació d’interpretar, desenvolupar i divulgar la música i la cultura de Galícia. Un repertori basat en les músiques d’arrel, des del respecte i amb perspectiva de modernitat. 

El treball recull, entre d’altres, la cançó “El largo Camino de Santiago”, composta i enregistrada pel cantautor cubà Pablo Milanés, i inspirada en la música cèltica i en l’amor a la seva esposa Nancy Pérez. La formació: Bieito Romero (gaites, acordió, viola de roda), Irma Macías (veu), Nuria Naya (violí), Patxi Bermúdez (bodhran, tambor), Pedro Valero (guitarra acústica), Xavier Ferreiro (percussió llatina, efectes), Xan Cerqueiro (flautes) i Brais Maceiras (acordió).

Et pot interessar