Christina Rosenvinge

Christina Rosenvinge presenta en directe Los versos sáficos, l’àlbum on ha gravat els temes que va compondre pel projecte teatral “Safo”. 

Acompanyada per Amaia Miranda a la guitarra, Magalí Datzira al baix, teclats i cors i Xerach Peñate a la bateria, Rosenvinge reinterpreta els versos de la genial poeta grega des del pop contemporani, amb un ventall de sonoritats que va des del tradicional mediterrani a l’electrònic. 

Safo va ser una celebritat en el seu temps, però fins als nostres dies ha arribat una petitíssima mostra de la seva obra. Un poema complet, uns quants incomplets i versos i paraules aïllades. Jugant amb aquest material Rosenvinge ha adaptat “l’Himne d’Afrodita” mantenint l’estrofa sàfica, i ha jugat amb versos i fragments en altres 8 temes, alguns molt fidels a l’original, altres combinats amb els seus propis versos amb la finalitat de celebrar i renovar l’esperit hedonista i indòmit que va néixer a l’illa de Lesbos en el segle VII AC i que des de llavors ha influït a poetes i artistes durant segles.

Et pot interessar