Piñata Music Series: Biréli Lagrène + Niño Josele (CANCEL·LAT)

CONCERT CANCEL·LAT

Biréli Lagrène és un guitarrista francès de fama mundial i un jugador clau del Gypsy Jazz. També ha rebut elogis per la seva fèrtil barreja de jazz continental, post-bop, fusió i rock.

“Un dels guitarristes més notables d’aquest planeta”. – London Jazz News

Considerat com un nen prodigi, ha col·laborat amb jugadors tan llegendaris com Stéphan Grappelli, Ginger Baker, Al Di Meola, Paco de Lucía, John McLaughlin i molts altres. Tenint en compte aquesta llista, es podria suposar que Lagrène està força avançat en anys, però no és així; El fet és que quan tenia quatre anys li va atreure la guitarra i, després de fer una audició a l’entreacte, va ser convidat a l’escenari amb Grapelli per a la segona meitat, quan només tenia deu anys. Quan el 1980 es va publicar el seu “Routes to Django: Live”, el guitarrista de jazz de 13 anys va ser immediatament elogiat per la crítica com a protegit de Django Reinhardt. Ja havia guanyat un premi en un festival d’Estrasburg l’any 1978, i la seva aparició a un festival gitano es va retransmetre per televisió. Tot i que ha ampliat el seu enfocament, explorant els sons de Wes Montgomery i Jimi Hendrix i gravant amb alguns dels noms més importants del jazz modern.

Conegut per les seves actuacions virtuoses i les seves habilitats d’improvisació jazzística, Biréli ha produït nombrosos àlbums i ha fet gires pel món, trobant-se amb músics excepcionals com Jaco Pastorius, Jean Luc Ponty, Lenny White i el desaparegut Victor Bailey, Philip Catherine, Didier Lockwood, Larry Coryell i molts altres. altres. Fins i tot va substituir Eric Clapton durant la reforma temporal de la llegendària banda Cream. Al llarg dels anys, no ha deixat d’impressionar el món amb el seu virtuosisme inigualable i una precisió rítmica sorprenent.

Et pot interessar