Piñata Music Series: José James + Benny Sings

Portes: 20.15h

Benny Sings: 21.00h

Jose James: 22.45h

Calidesa, groove, elasticitat, sensualitat… tot això comparteixen les músiques del nord-americà José James i de l’holandès Benny Sings. Soul, jazz, funk, pop o r’n’b, amb vibracions molt positives. Una nit per somiar desperts. I fins i tot per ballar.

José James

A José James se li queda petit el jazz. Sempre ha dit que la seva escena és massa conservadora. Que és com una camisa de força. Per això sempre li ha agradat esplaiar-se en composicions que viuen també del soul, del hip hop o de l’spoken word, tot i reconèixer que John Coltrane o Billie Holiday són sagrats. Però també Marvin Gaye, Terry Callier o Gil Scott-Heron. O fins i tot projectes molt posteriors, lligats a l’electrònica, com Basement Jaxx o Jazzanova, amb qui ha col·laborat en alguns dels seus discos. Es podria dir que això d’aquest músic nord-americà és la música d’arrel negra amb groove i sensualitat, sense gaires sufixos ni prefixos. I el mateix ha de pensar el seu segell, Blue Note, en què ha publicat els seus últims cinc treballs, i al club novaiorquès del qual va estar actuant durant una setmana sencera l’estiu del 2022.

Benny Sings

L’holandès Tim van Berkestijn, que és el nom real de Benny Sings, es va formar al prestigiós Conservatori Reial de l’Haia, però des del moment en què va passar a tocar el baix en la formació de hip hop Abstract Dialect, a Rotterdam, va començar a quedar clar que no es casaria ni amb l?ortodòxia ni amb les etiquetes. Si no ho teniu clar, no teniu més que escoltar el deliciós Young Hearts (2023), el seu vuitè àlbum, gravat a Los Angeles: pop radiant, funk assolellat i soft rock contagiós en deu cançons immaculades, amb què aquest col·laborador de Mac DeMarco , Rex Orange County i Mayer Hawthorne es doctora com un dels més càlids i acollidors escriptors de cançons europeus.

Et pot interessar