Say it Loud Meets Piñata: Pete Rock + Kassa Overall

Els fonaments els van posar músics com Pete Rock, i altres com Kassa Overall han perfeccionat els seus ensenyaments. La fusió de jazz i hip hop que tant ens va impactar a la dècada dels noranta té la seva pròpia saga i la seva pròpia evolució, com demostren aquests dos enormes músics nord-americans.

Pete Rock
Peter Phillips (Pete Rock) sempre ha anat sobrat de classe, encara que el nom no sigui tan conegut com el d’altres companys de generació. Aquest productor, DJ, i vocalista novaiorquès va despuntar a principis dels noranta com una de les meitats del duet Pete Rock & CL Smooth, i va ajudar a definir els contorns del jazz rap juntament amb formacions llegendàries com A Tribe Called Quest, Stetsasonic, Gang Starr o The Roots. Una combinació de hip hop i sonoritats jazz que va ser sant i senya del rap de la costa est nord-americana, i que segueix influint centenars de músics actualment.

Kassa Overall
Kassa Overall és un percussionista, productor i raper de Seattle, format a la Garfield High School de la seva ciutat, on també van estudiar Jimi Hendrix i Quincy Jones. Pedigrí no n’hi falta, però tampoc ambició i amplitud de mires: es va buscar la vida a Nova York i va tocar per a Christian McBride, Ravi Coltrane, Geri Allen, Jon Batiste o Yoko Ono. El seu currículum mostra galons, però el millor que se’n pot dir ja ho va publicar el músic Terri Lyne Carrington a les pàgines del New York Times, singularitzant Kassa com un dels artistes del nou segle, músic capaç de desafiar totes les barreres de gènere en discos com el recent Animals (2023), el seu tercer àlbum, un festí de jazz i hip hop futuristes.

Et pot interessar