Festival Real 360º: Chicuelo + Ana Brenes

Juan Gómez ‘Chicuelo’ és un dels guitarristes més rellevants del panorama actual del flamenc i, alhora, un dels compositors més prolífics i interessants de les últimes generacions.

Els seus inicis van ser a Cornellà de Llobregat a l’edat de 12 anys amb el guitarrista Casimiro González, avui dia un dels luthiers de guitarra flamenca més reconeguts.

Actualment, es troba immers en el projecte Caminos, acompanyat per tres destacats artistes de diferents gèneres: Karen Lugo al ball, Martín Meléndez al cello i David Gómez a la bateria. El projecte s’ha materialitzat en un disc, Caminos, publicat el desembre del 2022, i amb el qual segueix explorant noves sonoritats que permeten obrir nous camins dins del flamenc.

Ana Brenes es caracteritza per ser una cantaora que sap compaginar la faceta més ortodoxa amb el flamenc més avantguardista, afirmant que el segon no pot viure sense el primer. Ana Brenes neix a Barcelona, al si d’una família flamenca. S’inicia com a cantaora a la Ciutat Comtal ia partir del 2018 s’obre camí a la resta de la península. A nivell internacional ha actuat a països com Anglaterra, França, Rússia, Equador o Aràbia Saudita. L’any 2019 va ser nomenada Flamenca de l’Any per les Associacions Flamenques de Catalunya. Al llarg de la seva trajectòria, ha compartit cartell amb artistes de la talla d’Arcàngel, Diana Navarro o María Carrasco. A més de liderar els seus propis projectes, també forma part del grup de flamenc experimental i feminista LaboratoriA, de la banda de flamenc underground i electrònica La Peça Roja i de la banda de flamenc latin Akeré, entre altres produccions.

Et pot interessar