Say it Loud! – Anaïs B., Jungle By Night, Guts & Gones…

Del 14 al 16 de novembre tindrà lloc la 15a edició del Say it Loud i ja us podem anunciar que Anaïs B., Jungle By Night i Guts & Gones (B2B DJ Set) son els primers noms confirmats pel dissabte 16 de novembre a la sala Paral·lel 62 de Barcelona. 

Pròximament, anunciarem més noms per aquests data i la resta d’activitats culturals per la resta de dies que s’escamparan per altres espais de la ciutat i que aniran més enllà de la música. 

ANAÏS B. (Paris)

Al llarg dels anys, Anaïs B. ha aconseguit un nom en la indústria de la música francesa i internacional sent elogiada pel seu talent com a DJ. La seva petjada musical, alegre i eclèctica, es basa en sons ètnics com l’afro house, el future beats, el hip-hop, el R&B, el drum n bass o el dancehall. 

El seu lema “Més que una festa, una experiència humana”, l’ha impulsat a actuar en els millors festivals i clubs d’arreu del món (Estat espanyol, Itàlia, Ginebra, Canadà, Mònaco, Dakar, Abidjan, Benín, Congo, Miami, Nova York, St. Barthélemy, Marroc, Dubai, Abu Dhabi, Alemanya, Romania, Johannesburg, París) i ha participar en tres grans Boiler Room com son 99 Ginger, Jacquemus i La Famille Maraboutage.

JUNGLE BY NIGHT  (Amsterdam)

Col·lectiu musical originari d’Amsterdam format per set músics que creen música junts tant a l’escenari com a l’estudi, Jungle By Night han conquerit escenaris de tot el món amb la seva inigualable mescla d’afrobeat, funk, jazz i música tropical.

La seva música inclou bateria, baix, guitarra, percussió i sintetitzadors, complementats per trompeta i trombó. Des dels seus primers àlbums, més enfocats en els metalls, fins al seu nou àlbum Synergy més centrat en el groove electrònic, del qual ja han publicat dos singles, “Oog Om Oog” i “Yeni Bir Yer”, i que veurà la llum el pròxim 13 de setembre. 

Sempre a la recerca de l’experimentació, han creat el seu propi estil únic a partir de la música dance analògica, el nu-disco, el krautrock, el funk dels 70 i l’electrònica dels 80.

GUTS & GONES – B2B DJ Set (França)

GUTS

Durant molt de temps va ser necessari donar la volta a les portades dels discos i disseccionar els crèdits per llegir el seu nom. Arranjador, productor i compositor, fins i tot quan està al capdavant dels seus àlbums, Guts prefereix quedar-se a l’ombra per deixar que la llum il·lumini la música.

Beatmaker del hip-hop francès a mitjans dels 90 (Les Rieurs, Svinkels i l’èxit amb Alliance Ethnik), sempre es va guiar per loops i samples que el van convertir en solista. Atret, paral·lelament, per les caixes de discos polsoses, Guts explora amb intensitat la música afrollatina. Enregistrat el 2019 amb grans noms de la música brasilera, criolla o africana, Philantropiques segella aquest pont. 

El 2022, Estrellas ho reforça i confirma. A través de l’esclavitud, Àfrica va inspirar el Carib que, a la vegada, va generar la seva herència musical. A Dakar, Guts reuneix a l’estudi músics cubans, africans i francesos per celebrar aquesta circulació del flux musical.

GONES
En un paisatge musical sempre canviant Gones empeny els límits sense deixar de ser fidel a les seves arrels. Apassionat per la música des de molt jove, s’ha transformat gradualment en un veritable camaleó musical.

Demostrant una versatilitat inigualable, domina i combina una àmplia gamma de gèneres. Del jazz al house, del hip-hop al world music, la seva capacitat per a transcendir qualsevol estil i combinar-los fluidament, ofereix sets orgànics, càlids i de llarg abast.

De Polònia a Costa Rica, dels EEUU a Alemanya, passant pel Japó i Orient Mitjà, ha compartit música amb Gilles Peterson, Bobbito Garcia, Dj Muro, Lefto, Andrés, Kaidi Tatham, Grand Master Flaix, Frankie Knuckles, Nickodemus, Alexander Nut o DJ Spinna.

***

Després de tots aquests anys, el Say It Loud ha esdevingut un esdeveniment de producció cooperativa impulsat per entitats d’economia social, a la vegada que un referent musical i cultural i una humil alternativa al model d’indústria musical dominant. Des del principi hem apostat de forma clara i decidida per artistes i formats que costen de trobar entre les desenes de macrofestivals que inunden el paisatge musical quotidià.

Per això, un dels nostres objectius és poder acostar propostes locals i internacionals que, sovint, no han tocat al territori, i reivindicar-nos com un projecte que neix de l’economia cooperativa, fet en espais públics i sense grans patrocinis, amb artistes i formats de qualitat que mereixen ser situats a la primera línia de l’activitat cultural de casa nostra. 

Els i les artistes internacionals que han passat fins ara pel festival ho deixen més que clar: Little Simz, Ezra Collective, Sister Nancy, Cut Killer, Combo Chimbita, Akua Naru, Nadia Rose, Tank & The Bangas, Frente Cumbiero… així com els de casa nostra: Big Menu, Compota de Manana o The Gramophone Allstars Big Band, entre d’altres. 

Des de Say It Loud entenem la cultura com una de les bases principals de la societat en la qual volem viure, per això creiem que ha de tenir un paper principal en la construcció d’alternatives transformadores que ens ajudin a vertebrar les nostres comunitats reivindicant el paper de l’art, no com quelcom prescindible, sinó com una part essencial. 

És per això, que la nostra proposta cultural en el marc del festival no es limitarà a la música, sinó que s’ampliarà amb més dies d’agitació cultural en diferents espais que anunciarem pròximament. 

Estigues atent i atenta!

Un projecte impulsat per Say It Loud & Quesoni

Et pot interessar