Grec Festival de Barcelona 2023: Los Voluble (Jaleo is a crime)

Entre la rave i la festa flamenca, Los Voluble creen un espectacle que és el punt de trobada entre el flamenc, l’electrònica, el cinema en viu i les visions crítiques del món del nostre temps.

Amb eines digitals i amb una gran pantalla com a còmplice, els artistes Pedro i Benito Jiménez construeixen uns espectacles que no són només una experiència sonora, sinó també audiovisual. La improvisació flamenca i la puresa dels sons electrònics es remesclen en uns muntatges amb un discurs que combina la cultura crítica i el political remix video. Ja havien creat un espectacle titulat “Flamenco is not a crime”, al qual, ara, segueix una segona part que, com feia la primera, continua aprofundint en les connexions entre la festa flamenca i la festa electrònica, entre les tonás i les músiques electròniques perifèriques i avançades. Assumptes com el capitalisme, el poder de la religió, el canvi climàtic, els drets fonamentals o l’ús de l’humor com a instrument polític formen part de l’espectacle.

Los Voluble és un col·lectiu que desenvolupa, des de l’any 1996, projectes diversos d’experimentació audiovisual i activisme sonor en tota mena de formats. Folklore digital i instruments analògics es combinen en uns espectacles que utilitzen la improvisació audiovisual, el remix de vídeos i uns ritmes que van des del flamenc i el rap, fins al noise, els anuncis electorals, la publicitat o els films domèstics.

Aquest espectacle s’ha beneficiat de les Residencias Ágora, propiciades per la Junta de Andalucía, i ha tingut el suport de la Bienal del Flamenco.

Dramatúrgia i direcció: Los Voluble 

Interpretació: Benito Jiménez, Pedro Jiménez

Producció i distribució: Telegrama Cultural

Et pot interessar