Grec Festival de Barcelona 2023: Luisa Sobral + Lucía Fumero + Rita Payés

Possiblement ja heu tingut la sort d’escoltar, per exemple, al Teatre Grec, durant les festes de la Mercè de l’any passat, la Lucia Fumero i la Rita Payés, una pianista i una trombonista, entre altres coses, amb unes veus que respiren complicitat en escena. Tenen carrera pròpia com a solistes o líders de les seves formacions, però sempre estan disposades a posar a prova la capacitat d’entendre’s musicalment amb altres artistes que les estimulin. D’aquí que hagin acceptat amb entusiasme afegir a les seves veus i als seus talents musicals els de Luísa Sobral, cantant i compositora portuguesa, que és especialment coneguda com a creadora de Amar pelos dois, que va interpretar el seu germà Salvador a Eurovisión l’any 2017. Pero Luísa és molt més que una única cançó i té una carrera llarga que va començar l’any 2003. Amb veu, guitarra i de vegades l’arpa, interpreta temes de gèneres que van de la música alternativa al pop, passant pel jazz i el soul. A finals de l’any 2022, Luísa va editar DanSando, un llarga durada ple de cançons lluminoses que parlen sobre l’amor.

Amb ella, una Lucia Fumero que és filla del contrabaixista de jazz argentí Horacio Fumero i que es mou en un registre situat entre el jazz i el folk en treballs discogràfics com Universo normal (2020). Una molt bona amistat i tot d’inquietuids artístiques comunes la uneixen a la trombonista Rita Payés, filla de de la guitarrista Elisabeth Roma. Potser la coneixeu de la Sant Andreu Jazz Band, on va néixer artísticament, o l’heu sentit tocar amb Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver o Esteve Pi. Entre els seus discos, alguns de tan aplaudits com Como la piel (2021). L’any 2022 va participar en Salt Mortal, un projecte col·laboratiu amb el cantant i guitarra Pol Battle.

Una producció de No Sonores

Interpretació musical: Luísa Sobral (veu, guitarra), Lucia Fumero (veu, piano), Rita Payés (veu, trombó). So: Rui Guerreiro. Il·luminació: Nuno Salsinha. Producció executiva: Locomotiva Azul.

Et pot interessar