IBEROEXPERIA Sessions: Carlinhos Brown + Chambao

IBEROEXPERIA Sessions té com a propòsit presentar el millor de l’escena musical contemporània de Llatinoamèrica, Portugal i Espanya. Un cicle de concerts que suposa una veritable immersió en la potent diversitat musical d’Iberoamèrica.

Ambaixador Iberoamericà de la Cultura, Carlinhos Brown és cantautor, arreglador musical, multiinstrumentista, ha aconseguit construir una trajectòria consagrada per la seva actuació musical i social. Brown ha desenvolupat riques connexions amb les seves arrels ancestrals. Carlinhos va fer part directament dels primers arranjaments que van donar origen al Axé Music i al Samba Reggae. Al llarg de la seva carrera, s’ha convertit en un dels artistes més reconeguts en l’univers de la música bahiana i un representant de la música brasilera a nivell mundial. La percussió té un rol fonamental en la vida, trajectòria artística i en la projecció internacional de Carlinhos Brown, tenint un lloc especial en el mosaic d’aptituds de l’artista. De 2002 a 2017 es va unir a Marisa Monte i a Arnaldo Antunes formant el trio “Tribalistas”, reunint milers d’aficionats al Brasil, Europa i els Estats Units. El seu àlbum més recent, “Pop Xirê”, va ser llançat al febrer de 2023. El treball afirma la força de Axé Music i porta una mescla d’idiomes i composicions en yoruba, portuguès i espanyol.

Chambao, més concretament La Mari de Chambao, és una band leader d’aquest grup de flamenc-electrònica amb l’etiqueta de Flamenc Chill. Originals de Màlaga (Andalusia, Espanya) la seva música barreja els sons del flamenc i pals (formes) amb música electrònica. Més de 20 anys d’experiència que han forjat La Mari com un referent i una icona de la música espanyola i del flamenc -chill. A més, ha col·laborat amb artistes com Lucia Espin, Juanito Makandè o Kase O al final de gira. Aquest 2024 van llançar el seu nou disc “Chambao – En la Cresta del Ahora”.

Et pot interessar