IBEROEXPERIA Sessions: iLe + Ede

IBEROEXPERIA Sessions té com a propòsit presentar el millor de l’escena musical contemporània de Llatinoamèrica, Portugal i Espanya. Un cicle de concerts que suposa una veritable immersió en la potent diversitat musical d’Iberoamèrica.

iLe és una talentosa cantant i compositora porto-riquenya coneguda per la seva destacada participació com la veu femenina de Calle 13 durant una dècada, juntament amb els seus mig germans. La seva carrera ha estat reconeguda amb premis com un Grammy i nominacions als premis Grammy Llatí. La seva música fusiona ritmes caribenys amb la percussió tradicional porto-riquenya, explorant també gèneres com el hip-hop i el pop. El seu tercer àlbum d’estudi, Nacarile, és un projecte expansiu que reflecteix la seva afinitat pels gèneres llatinoamericans clàssics i la percussió folklòrica, alhora que incorpora noves sonoritats i col·laboracions amb artistes com Ivy Queen, Mon Laferte i Rodrigo Cuevas. Aquest àlbum, que aborda temes personals i polítics, demostra la versatilitat artística d’iLe i la capacitat per connectar amb audiències internacionals a través de la seva música innovadora i compromesa.

Les lletres i la veu d’Ede ja són la marca registrada. Combativa, precisa i minuciosa, Elena Villa ‘Ede’ (1997) és una de les grans promeses emergents de la música espanyola, arribant a tancar la seva gira el gener de 2024 amb sold out al Teatro Circo Price de Madrid. I és que Ede ha aconseguit perfilar la seva identitat sonora i artística amb una sonoritat que va des de l’indie i el folklore, passant pel R&B i el neosoul. Ede ha col·laborat amb artistes com Ismael Serrano, Tu Otra Bonita o Club Del Río, i forma part de la banda de l’artista Xoel López, amb qui a més ha tret singles.

Et pot interessar