La Delio Valdez

Horaris aproximats:

BANDA CONVIDADA 22h

LA DELIO VALDEZ 23:30h

DJS. DE 01H A 03H

***

La Delio Valdez és una orquestra de cúmbia creada a Buenos Aires, Argentina. Des del 2009 desenvolupen una proposta artística pròpia, entenent la cúmbia com el llenguatge comú que solca tota Llatinoamèrica en clau musical.

Amb més de 16 músics i músiques en escena, La Delio Valdez reprèn la gran tradició orquestral del continent. La seva organització cooperativa referència a les Orquestres Nacionals de Tango de la dècada del 50; la seva distinció i teatralitat sobre l’escenari al·ludeixen a les grans Orquestres Caribenyes, on es destaquen el ball i un so potent i aclaparador.

Als seus sons es fonen recursos de la tradició andina, la salsa, el rock, el jazz i el reggae per donar lloc a un estil alhora tradicional i modern: un so internacional i contemporani on es reflecteixen les identitats mestisses de la regió.

Després de tancar el 2023 amb una gira internacional que va incloure xous a Ciutat de Mèxic, Pobla, Sant Lluís de Potosi, Roma, Londres, París, Berlín, Madrid i Barcelona, L’Orquestra es prepara per al clàssic tour d’estiu que inclourà com a novetats els debuts a festivals clàssics de folklore, com Jesús María i Cosquín, ia la Festa de la Confluència, juntament amb un xou a l’Estadi Esportiu Illes Malvines de Mar del Plata, i la tornada del cumbió a Morón i Ciutat Autònoma de Buenos Aires .

Et pot interessar