Diablada Vol.2: La Delio Valdez + Carmen y Maria + Guacamayo Djs + Lady Avocado

Horaris aproximats:

BANDA CONVIDADA 22 h

LA DELIO VALDEZ 23:30 h

DJs. 1:00 a 3:00 h

***

DIABLADA és més que una festa, és una trobada, un ritual i una revelació. Una comunió i una manera de celebrar-nos! L’explosiva mescla del groove llatinoamericà amb el Mediterrani.

LA DELIO VALDEZ és una orquestra de cúmbia creada a Buenos Aires, Argentina. Des del 2009 desenvolupen una proposta artística pròpia, entenent la cúmbia com el llenguatge comú que solca tota Llatinoamèrica en clau musical.

Amb més de 16 músics i músiques en escena, La Delio Valdez reprèn la gran tradició orquestral del continent. La seva organització cooperativa referència a les Orquestres Nacionals de Tango de la dècada del 50; la seva distinció i teatralitat sobre l’escenari al·ludeixen a les grans Orquestres Caribenyes, on es destaquen el ball i un so potent i aclaparador.

Als seus sons es fonen recursos de la tradició andina, la salsa, el rock, el jazz i el reggae per donar lloc a un estil alhora tradicional i modern: un so internacional i contemporani on es reflecteixen les identitats mestisses de la regió.

CARMEN I MARIA: Del barri a la ciutat i de la ciutat al barri, Carmen i Maria és un duet que fusiona les seves veus de la mateixa manera amb què s’atreveixen a barrejar la riquesa rítmica flamenca i el pes de la música moderna actual, fent del groove i del soniqueu els pilars del seu discurs musical.

Sense pretendre-ho, es van donar a conèixer a través d’una sèrie de vídeos en acústic per xarxes que aviat van rebre afalacs d’artistes com Alba Molina, Josemi Carmona, Alain Pérez o La Plazuela, amb els quals han compartit escenari recentment al final de gira. Carmen i Maria caminen de la mà cap al que serà el seu disc de debut i un bon grapat de singles d’avançament en què reivindiquen la seva creativitat i el seu imaginari sonor.

GUACAMAYO DJS: Aquest duet de colombians amb base a Madrid porta propagant la cúmbia i l’alegria a pistes i clubs durant més de vuit anys. Devots de la producció sonora i interessats en la cultura d’arrel llatinoamericana, rescaten i difonen joies ancestrals per fusionar-les amb ritmes contemporanis.

Per al David i l’Andrés la música és un element alliberador, capaç de diluir qualsevol sentiment negatiu. N’és una prova les divertides sessions a què ens tenen acostumats en què no hi ha maluc que se’ls resisteixi. Moure el cos és part del ritual. Intentar el contrari seria anar contra natura.

LADY AVOCADO: Colombiana barranquillera, beu de la cultura “picotera” (soundsystem) de la seva ciutat natal, on els ritmes llatins es fusionen amb assiduïtat amb els africans. Va començar les seves peripècies musicals a l’escena francesa i des de fa anys resideix a Barcelona on pots haver-la escoltat a Palo Alto Market, Monumental, Hotel Pulitzer, diferents locals de la ciutat comtal i festivals com la Fira de Tàrrega, Pirineus Sud, Rototom, entre altres, sempre amb molt de sabor i creant rumbó.

Et pot interessar