Piñata Music Series: Avishai Cohen + Mammal Hands

Portes: 20:15 h

Mammal Hands: 21:00 h

Avishai Cohen: 22:45 h

Format: de peu pista + seient sense asignar en 1r pis


Emoció, gosadia i experimentació. Un afany d’exploració que no està renyit amb l’excitació instantània. Tot això atresora la música de l’israelià Avishai Cohen i dels britànics Mammal Hands. Molt, molt més que jazz-

Avishai Cohen
Sempre mirant endavant. És així com es desenvolupa la carrera d’aquest aventurat músic israelià establert a Nova York des de fa més de dues dècades. Desafiant els límits dels gèneres. Partint del post bop i recargolant els límits del jazz contemporani mentre tempteja l’avantguarda, la música klezmer o la improvisació, com va demostrar al magnètic Naked Truth (2022), el cinquè que publicava ja a l’emblemàtic segell ECM de Manfred Eicher, oa Iroko (2023), el seu treball recent amb Abraham Rodríguez Jr. En format de trio o de quartet i sempre amb el so de la seva trompeta com a senya d’identitat, marcat per la influència de Miles Davis o Ornette Coleman. La seva és música profundament evocadora, atzarosa, en perpètua recerca de la bellesa allà on pocs gosen buscar-la. Tota una experiència.


Mammal Hands
Mammal Hands és un jove trio de Norwich (Regne Unit), format per Jordan Smart al saxo, Nick Smart al piano i Jesse Barrett a la percussió, que ja fa una dècada que es postula com a avançada de la renovació jazz britànica, aquesta que altres companys de generació estan també passegen pels escenaris de mig món. Les seves influències van de l’ambient i l’electrònica a la psicodèlia, el progressiu o la world music, i es declaren seguidors de Pharoah Sanders, Gétachèw Mekurya, Steve Reich o Terry Riley. Una combinació de nutrients d’allò més seductora, que han rodat en directe amb els seus companys GoGo Penguin (per alguna cosa estan en una ona molt similar), i que té al recent Gift From The Trees (2023), el seu cinquè àlbum, una immillorable targeta de presentació.

Et pot interessar