Piñata Music Series: Fatoumata Diawara + The Cavemen.

Portes: 20:15 h

The Cavemen: 21:00 h

Fatoumata Diawara: 22:20 h

Format: Pista + Butaques

La renovació del so dÀfrica. La tradició i la modernitat. La música com a cola per a la germandat entre races i cultures. Tot això representen la experimentada Fatoumata Diawara i els emergents The Cavemen. L’artista malià i el duet nigerià són ara mateix dos ambaixadors musicals d’excepció perquè sapiguem què es cou al seu continent.

Fatoumata Diawara
La cantautora, vocalista i actriu malià (afincada a París) és una de les artistes més fascinants de la música popular del nostre temps. El seu nou i tretzè àlbum, London Ko (2023) – una paraula que sorgeix de la fusió de Londres i Bamako: picada d’ullet a la riquesa del mestissatge – , que suposa una reinvenció de la música tradicional africana, en col·laboració amb músics experimentats com Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Angie Stone o el pianista cubant Roberto Fonseca, i altres de més joves, com el Brooklyn Youth Chorus, el raper ghanès M.anifest o la nigeriana Yemi Alade, la nova veu de l’afrobeat. Una nova immersió en un univers eclèctic, intens i avantguardista, que confirma el pols creatiu d’una dona que s’alimenta indistintament d’afrobeat, jazz, pop, rock, electro i fins i tot hip hop. Les seves nominacions als Grammy i als Victoires de la Musique (Premis de la música a França) són només alguns senyals del seu talent infinit, plasmat en les últimes dues dècades.

The Cavemen.
The Cavemen. (així, escrit amb punt al final, per evitar contenciosos legals amb la banda neozelandesa del mateix nom) és un duet nigerià format pel baixista Kingsley Okorie i el bateria Benjamin James, tots dos fervents seguidors de la tradició del high life, aquest estil de música que va sorgir de la fusió del jazz i la música tradicional africana. De fet, el títol del seu segon i últim disc va ser una picada d’ullet clara a l’estil: es diu Love and Highlife (2021), i juntament amb el seu predecessor, Roots (2020), que va obtenir el premi Headless a millor àlbum alternatiu, va assentar la reputació de la parella com a esplèndids ambaixadors de la música del seu país, tan respectuosos amb la seva tradició com atents a l’actualitat.

Et pot interessar