Festival Fado Barcelona: Raquel Tavares

Aquesta edició “El Fado i la guitarra” és el fil conductor d’un festival que promou la llengua i la cultura portuguesa amb una variada oferta cultural.

Raquel Tavares va néixer a Lisboa i des de ben petita va conviure amb els molts camins i espais del fado. Als 12 anys va guanyar la Gran Noite do Fado. Amb 14 anys va publicar el seu primer àlbum, Porque canto o Fado, i pocs anys després un nou treball, Raquel Tavares. El 2008 publica el seu tercer treball, Bairro, i la crítica el considera un dels millors àlbums de fado de tots els temps. El 2016, Raquel Tavares presenta Raquel, un conjunt de grans cançons i fados, que li van proporcionar un èxit immediat i un premi d’or. El 2017 grava l’àlbum en homenatge al «Rei» de la música brasilera Roberto Carlos. Després d’un llarg i revitalitzant descans d’alguns mesos, a principis de 2020, participa en diversos projectes de televisió.

Quatre anys després, l’enyorança dels escenaris és més forta i accepta el desafiament del prestigiós Festival Internacional de Fado, on ja havia participat en edicions anteriors, juntament amb noms com Carlos do Carmo i Camané, entre d’altres.

Et pot interessar