V Rootsound Fest: The Pine Hill Haints

No hi ha gaires bandes que puguin afirmar que es van formar en un cementiri. Però era un lloc perfecte i apropiadament poètic per al naixement dels pioners de la música d’arrels, The Pine Hill Haints, que han passat les darreres dues dècades ressuscitant tota mena de músiques que no entraven al mainstream, en un estil que ells defineixen com “Alabama Ghost Country.” Tan influenciats pels New York Dolls com per Fugazi, van decidir portar aquesta energia al format de grup familiar de les jug bands, utilitzant instruments tan bàsics com la taula de rentar o la serra musical, o full sonor.

“Simplement anàvem al cementiri amb instruments acústics i començàvem a tocar. I, en certa manera, vam ser precursors de tot el moviment d’arrels. De vegades la gent té por d’afirmar que els agrada el country sense recórrer al costat més rock. Però jo penso a la Carter Family tocant “You Are My Sunshine”, en aquesta puresa i aquesta emoció. Aquí és on volem dirigir-nos.”

Al seu darrer disc “The Song Companion of a Lonestar Cowboy”, visiten aquests llocs i altres colorits paisatges de l’americana i els Apalatxes, des de peces de ferotge rockabilly amb arrels irlandeses, boogie al més pur estil de Bo Diddley, excursions al costat més country de Sun Records, blues pantanós, sabors cajuns i altra vella música amb ànima. Enregistrat a Muscle Shoals, conté interpretacions de cançons folk, blues i gospel, juntament amb convidats com JD Wilkes, dels Legendary Shack Shakers.

Et pot interessar